Сьогодні,07.02.2020 року в Ірпінській ЗШ#18, відбулася зустріч дітлахів 2-6 класів з дитячими письменниками видавництва «Фонтан казок». Це Іван Андрусяк, Олег Чаклун, Сашко Дерманський, Сергій Куцан, Мія Марченко.
Завдяки організатору Марині, бібліотекарю школи, Хилько Л. М., кращій випускниці школи, нині студентці І курсу НПУ ім. Драгоманова(факультет української філології), Хилько Тетяні та працівнику школи, Хилько Н. І., зустріч пройшла на високому рівні.
Це подія, коли одночасно приїжджає цілий десант відомих письменників-рок зірок в літературі. Вони пишуть для сучасних дітей та мають величезні тиражі.
В читання є сьогодні великі конкуренти – телефони, планшети, соцмережі, тому для того щоб діти читали та росли розумними треба додаткові зусилля. Усі письменники йшли до дітей в класи, спілкувалися, презентували свої книжки зацікавлювали їх. Учні з задоволенням слухали, приймали участь у обговоренні книжок.
На зустрічі діти та вчителі мали змогу сфотографуватися з письменниками, а ще взяти автограф і задати запитання .
У фоє школи була організована виставка-продаж цікавих книжок, де кожен охочий мав змогу придбати будь-яку на свій смак.
Такі заходи потрібно та необхідно проводити у кожній школі, бо вони вчать дітей любити книгу, любити читати.
Гості подарували читачам шкільної бібліотеки свої цікаві видання з автографами. Ми дуже вдячні їм за такий цінний подарунок, тепер наш бібліотечний фонд поповнився новою сучасною художньою літературою. Сподіваємося на подальшу співпрацю

Рекомендовані новини